Posted in Filme și seriale

A star is born, cateva ganduri

Nu stiu foarte bine cum ar trebui sa arate o recenzie de film, nu citesc articole de genul foarte des din simplu motiv ca nici nu sunt mare cinefila, deci la mine pe blog acum cititi doar cateva impresii de la un necunoscator.

Cum am ajuns eu la filmul asta? Prin muzica. Mai exact am tot ascultat Shallow pe la Europa Fm, am cautat si am vazut ca e vorba despre un film, dar nu m-a convins pana sa ascult si “I’ll never love again” . Pont: daca vrei sa ma atragi, imi sugerezi prin orice mijloace ca se termina cu suferinta si imi iau bilet in primul rand.

Mno, nu a trebuit sa ajung la final ca sa ador filmul, m-a prins din primul sfert de ora si sa va explic si de ce:

Lady Gaga. Ba, un lucru stiu sigur; gagica nu e actrita, dar nici nu se vrea a fi. In schimb rolul din film i s-a potrivit manusa. Si nu doar in ceea ce priveste momentele muzicale, desi e de remarcat ca dupa atatia ani in care o ascult mai mult intamplator, o vad pe Gaga drept o voce buna. Mie personal mi-au placut si momentele ei de femeie simpla, cu un job de rahat, dar cu vise pe care nu le neglijeaza (cantand intr-un bar de transexuali), cu o frumusete atipica, dar care o impiedica sa realizeze ceva intr-o lume in care tiparele de frumusete sunt date de Kim Kardashian si ale sale clone.

Bradley Cooper. Ba, Cooper e genul meu de barbat si nu in ceea ce priveste aspectul si evident nici dependenta de alcool sau droguri, ci prin personalitatea aia romantica si matura. E genul de partener care te face sa vrei mai mult de la tine, care te ajuta sa te dezvolti , are rolul ala mare in maturizarea ta, dar si un soi de romantism prin momentele sale imprevizibile. Nu ii lipseste doza aia de nebunie necesara amintirilor vesnice. Va uitati la film si aflati despre ce vorbesc.

A star is born e despre curajul de a crede in tine, dar in acelasi timp si despre relatia de dragoste care te schimba. Ma rog, toate relatiile produc ceva in tine, dar una ramane acolo pentru momentele de melancolie de dupa miezul noptii. Si tot filmul iti aduce aminte de perioada aia din viata ta in care pluteai pe vata de zahar si totul parea perfect si credeai ca asa va fi mereu fiindca in sfarsit esti langa cine trebuie. Si Dumnezeu radea malefic pe fundal.

Finalul e perfect, in sensul ca daca esti mai slab de inima sau ai o perioada mai grea, lacrimile o sa-ti curga ca intr-o ploaie de vara. Stiam ca asa se va termina, am anticipat finalul, dar dupa ce retraiesti totul prin personaje, momentul in care ea canta “i’ll never love again in fata publicului, m-a facut bucatele.

Nu dau nota, caci la cum am trait filmul nici nu e nevoie de asta. Va recomand, fiindca fani romance sau nu, cel mai probabil o sa empatizati cu macar o parte din tot ce se intampla. Nu e doar povestea de dragoste, e si drama unui dependent de alcool, e si despre dorinta de a fi mai bun. In orice caz, e de vazut.

Advertisements

3 thoughts on “A star is born, cateva ganduri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s