5 sfaturi pentru a ieși din reading slump (care nu o să meargă pentru că aia e!)

Aș putea spune că sunt expertă în crizele de cititor, pentru că de cel puțin două-trei ori pe an iau pauze zdravene la citit. E într-adevăr frustrant. Încep cărți bune, dar nu le pot duce la capăt și mai las și să bată vântul pe blog, ceea ce pentru mine e motiv de depresie. (Exagerez ca de obicei).

Ce o să-ți dau acum sunt sfaturi care au funcționat la mine, dar nu-ți pot garanta că vor avea efect și în cazul tău. Ție nu-ți rămâne altceva de făcut decât să le încerci și dacă vor da rezultate o să aprinzi la biserică o lumânare pentru mine. Mulțumesc anticipat. 🙂

1. Încearcă totuși să citești foarte puțin. 

Fă-ți un ceai, o cafea, scoate berea din frigider. Du-te în bibliotecă și alege o carte cu un subiect atrăgător, că doar nu te-ai apuca de Tolstoi în aceste vremuri grele. Apoi puneți fundul pe canapea și te apucă de citit. 25 de pagini. Atât. Apoi te oprești. Mâine o iei de la capăt. 

2. Recitește o carte dragă ție. 

Asta doar dacă vrei să nu-ți mai fie dragă!

3. Petrece mai mult timp pe bloguri și canale de youtube de carte. 

Să asculți oamenii pasionați vorbind despre cărți e o soluție care s-ar putea să meargă. Pentru că unii oameni au o energie molipsitoare și poate se prinde ceva și de tine.

4. Vezi dacă nu cumva îți alegi cărțile greșit. 

Momentan mă bantuie un alt reading slump. Nu neg că un mare efect îl au problemele din viața personală și jobul obositor. Dar nici cărțile pe care le citesc acum nu mă ajută. Deși geniale ( Got #4 de George Martin și Dune de Frank Herbert) sunt complexe și necesită multă atenție la detalii iar eu, așa cum deja am spus, nu sunt în cea mai bună perioadă a mea. 

5. Dacă nu merge, las-o baltă. 

Știu că sună aiurea ce spun, dar cititul e doar un hobby, nu un job, deci trebuie să-l faci din plăcere, nu din obligație. Nu e ca și cum dacă nu citești vei muri de foame și te vor părăsi toți oamenii dragi. Relaxează-te, respiră, socializează și nu te gândi la asta ca la o problemă existențială.

Voi ce alte sfaturi aveți? 

Advertisements

2 thoughts on “5 sfaturi pentru a ieși din reading slump (care nu o să meargă pentru că aia e!)

  1. Pentru cei cu o viata prea aglomerata si solicitanta, propun sa se stabileasca o ora (fie dimineata, la cafea, fie seara, la ceai) pentru citit. Dintr-o zi, macar 20-30 de minute sa fie pentru citit si relaxare, sau in cazul studiului, 30-60 minute impreuna cu luat notite.

    Pentru cei cu multe carti adunate pentru citit, recomand sa ia doua, maxim trei, si sa alterneze cand se plictiseste de un subiect, sa treaca la altul, apoi sa revina la celalalt, pana le termina pe cele trei.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s