Sausage tag

Azi vă fac poftă de citit și de cârnați cu un tag preluat de la Cărți+Alina. Mă știți deja fană a acestor tipuri de articole, deci haideți să trecem la treabă că știu că vă plictisiți citind introduceri lungi și fără sens, cum e aceasta pe care o fac eu acum.

1. Bratwurst- un prim rând puternic. Chiar ieri am dat de un roman care începe așa: “Anul trecut, în noiembrie, o carte mi-a salvat viața.” Deși aparent nu e genul meu, cred că o voi citi doar de dragul acestei fraze debutante. 

2. Braunschiweiger- o carte care îți place, dar de care oamenii se plâng adesea. Cred că seria “Twilight” a lui Stephenie Meyer e exemplul perfect aici. Am auzit foarte multe păreri negative, dar mie chiar mi-au plăcut primele trei cărți și îmi doresc să le recitesc.

3. Frankfurter- o carte de la un autor cunoscut pe care crezi ca mai multă lume ar trebui să o citească. Un bărbat pe nume Ove” e romanul anului pentru mine, deci toată lumea ar trebui să pună mâna pe el.

4. Knakwurst- o carte scurtă, dar plină de sens. “Oscar și tanti Roz” de Eric Schmidt e un răspuns bun fiindcă te face să iubești viața (o perioadă până trece efectul poveștii citite).

5. Salami- o lucrare veche ce încă rămâne relevantă. “Moara cu noroc” de Slavici. Mi se pare cel mai bun exemplu de “banii nu aduc fericirea” din toată literatura română. 

6. Chorizo- cartea ta preferată scrisa de un autor vorbitor de limba spaniolă sau care se petrece într-o țară vorbitoare de limba spaniolă. No, mai bine de atât nici că se putea potrivi. “Umbra vântului” de Carlos Ruiz Zafon e una dintre surprizele anului pentru mine. 

7. Plescoi- cartea deosebită la care s-a scris mult timp. Măi, am așa un feeling că Tolstoi a stat ceva timp să scrie “Anna Karenina” și a scos din vârful stiloului o scriere memorabilă. 

8. Blood Sausage- o carte care te-a surprins plăcut. Mai are rost să mai spun? Evident că seria “Cântec de gheață și foc” a fost peste așteptările mele. 

9. Pepperoni- un autor preferat ce lasă un aftertaste. Deși nu e chiar scriitorul meu preferat, Dostoievski m-a lăsat cu gânduri, întrebări după “Crimă și pedeapsă”. De asemenea, Stephen King face mereu asta. 

10. Bologna- o carte foarte populară ce ți-a plăcut. Me before you” m-a emoționat, a trezit în mine dorința de schimbare și da, mi-a plăcut mult mai mult decât aș fi crezut. 

11. Carnat picant- care este carnatul tău preferat. Ete na, mai fac și mofturi. Care o fi pe masă. 

12. Vânzătorul- cui dai tag-ul mai departe? Dumitritei, și Mădălinei. 😉

6 thoughts on “Sausage tag

  1. Hehe, vorba Alinei, ce curajoasă ai fost! 😀 Mă bate gândul să fac și eu tag-ul ăsta, sinceră să fiu. Why the hell not, la urma urmei! Oameni suntem, și mai mâncăm și cârnați. :)) În rest, îmi plac răspunsurile tale. 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: