Top 5 autori preferați 

Deși am mai făcut acest top cel puțin o dată, această listă se află în continuă schimbare. Între timp am mai citit cărți, am descoperit alți oameni cu un talent scriitoricesc remarcabil. Unii în schimb au rămas tot printre preferații mei. Așa cum seria Harry Potter e deasupra tuturor cărților citite vreodată. 

Scriitorul ideal pentru mine e cel care reușește să-mi păstreze interesul până la sfârșit. Îmi plac scrierile alerte, suspansul e sfânt. Dacă la două noaptea aleg să te citesc în loc de a dormi, mi-ai câștigat veșnica admirație. Ce scriitori m-au cucerit?

5. Guillaume Musso. Nu-mi amintesc câte cărți am citit de la scriitorul francez, dar nu mă îndoiesc că au fost cel puțin cinci. De fiecare dată m-am întors la cărțile lui pentru că mă încântă combinația dintre suspans, mister și romantism. Musso e rețeta perfectă când trec prin celebrele blocaje de cititor. 

4. Paula Hawkins. Deși “Into the water” a fost de patru stele pe goodreads, spre deosebire de “Fata din tren” care a primit punctaj maxim și a fost cea mai bună carte citită în 2016, Paula Hawkins a intrat în acest top tocmai fiindcă abia aștept să-i citesc și următoarele scrieri. Îmi plac personajele ei bolnăvicioase, pline de defecte, îmi place suspansul din scrierile ei, dar și încercările de a intra în mințile atâtor personaje. 

3. Stephen King. Regele “Fănică” e în acest top de vreo doi ani. De asemeanea, el e cel mai citit scriitor (de mine, evident), e omul care mi-a dat cele mai bune sfaturi în materie de scris și persoana din lume pentru care cea mai mare admirație. Iar personajele mele preferate se află tot în cărțile lui.

2. George R. R. Martin. Deși jonglează cu atâtea personaje, deși împletește continuu intrigi, a scris o serie genială, fără să se contrazică (nu că cititorului i-ar fi atât de ușor de observat), cum au făcut alții în cărți mai puțin complexe. Seria “Cântec de gheață și foc” e o capodoperă, indiscutabil.

 1. J. K. Rowling. Ea e regina mamă, singurul scriitor pe care chiar îl invidiez. Așa cum am spus de fiecare dată când am avut ocazia, Harry Potter e totul pentru mine.

Îmi plac de asemeanea: Haruki Murakami, Carlos Ruiz Zafon, Dan Brown.

Pe voi ce scriitori v-au impresionat?

*fotografii preluate de pe conturile personale de facebook

Advertisements

10 thoughts on “Top 5 autori preferați 

 1. Scriitorii mei preferati? Sunt multi si nu este usor, avand in vedere ca citesc destule genuri, desi preferatele mele sunt clar fantasy si istoric/fictiune istorica. Printre ei, in fruntea listei se afla Brandon Sanderson, Bernard Cornwell, Eiji Yoshikawa, O. G. Arion si marele Lucian Blaga. Asta ca sa zic si eu cinci. Imi plac si autorii pe care i-ai mentionat, mai ales cei de pe locurile 1 si 2.

  Liked by 1 person

 2. Cred că avem gusturi destul de diferite. Scriitorii de proză alertă mă fascinează pe moment, dar nu-mi rămân în minte. La momentul ăsta aș zice că scriitorii mei preferați sunt: Sylvia Plath, Virginia Woolf, Zadie Smith, Elena Ferrante, Mihai Zamfir, Margaret Atwood, John Fowles, Cella Serghi, Mircea Eliade, Richard Flanagan, etc.

  Liked by 1 person

  1. Cred că nu sunt pregătită intelectual pentru mulți dintre scriitorii menționați de tine. Mulți îmi plac, dar nu reușesc să citesc prea multe pagini de la ei, fără sa-mi doreac sa iau o pauză.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s