Dacă aș fi Cassandra Clare, aș interzice difuzarea serialului “Shadowhunters”

Seara trecută am început lecturarea volumului patru din seria “Instrumente mortale” și vrăjită fiind -din nou- de tot ce scoate Clare din tastatură, mi-am zis că nu ar fi o idee rea să mă uit și la serial. În fond îmi mai clateam și eu privirea cu câte un tip sexy, îmbrăcat în negru, care salvează domnițe la ananghie, apoi le sărută. Văzusem filmul deja și da, îmi plăcuse. Mă așteptam să îmi placă mult și serialul, că doar la bază avea o poveste mișto. 

În realitate, nu am rezistat mai mult de douăzeci de minute în fața ecranului. Actorii sunt de mâna a doua. Iar scenariul, pe lângă faptul că nu-l respectă aproape deloc pe cel al cărții, e foarte prost scris. Prima întâlnire dintre protagoniști a fost demnă de un Nobel. Asta dacă se dă un Nobel pentru conversațiile care par gândite de un puști de 11 ani.

Trebuie să recunosc că am o aversiune și pentru actori. Jace era într-adevăr arogant, dar fața actorului care îl interpretează chiar cere pumni. Și nu, nu mă leg de aspectul personajelor. Ce vreau să spun este că actorul duce puțin la extrem atitudinea de “bitch please”. Mă rog, doar prin mimica feței.  

Iar protagonista e un eșec. Pare înțepată, genul ăla de nu-i ajungi nasul cu prăjina. Nu-mi place cum interpretează, îl privește pe Jace de parcă ar fi un desert, ceea ce dă o oarecare vulgaritate relației lor. În general mai toți actorii nu au acea aură specifică personajelor Cassandrei.

Voi ați văzut serialul? Ce impresii aveți?

33 thoughts on “Dacă aș fi Cassandra Clare, aș interzice difuzarea serialului “Shadowhunters”

    1. Ești asa proasta. Cartea are dreptul de autor. Nu găsești nicăieri seriale sau filme ca în carti.

      Like

      1. Alexandra, ”Ești asa proasta” nu-i tocmai o replică inteligentă, mai ales când există seriale sau filme ca în cărți. N-ai văzut tu suficiente încât să tragi concluzii de-astea!… 🙂

        Liked by 1 person

  1. Eu ador serialul, probabil fiindcă nu am citit cărțile, totusi mie nu mi se pare că actorii joacă atât de slab, incerca să te uiți fără să te gândești la carte, până la urmă nu trebuie sa fie totul legat de carte😇

    Like

    1. Hm am citit cartile acum am terminat volumul 3 am vazut filmul si sunt la sezonul 2 intradevar unele personaje nu se potrivesc deloc cu cele din carte dar unele personaje sunt exact cum mi le am imaginat dar jace si clary se aseamana mai bine cu actori din film ..

      Like

  2. Eu am văzut mai întâi filmul și habar nu aveam că e bazat pe o carte. După, am aflat și m-am apucat de lecturat, doar că… nu am mai reușit să încep volumul 2. Deși povestea îmi place, stilul lui Clare nu mă încântă; personajele mi se par mai bine conturate în film decât în carte, iar Claire are niște faze de copil prost încât nu mai vreau să îi aflu povestea. Dacă ar mai face un film cu Campbell aka Jace, m-aș uita fără să îmi pese de ce se mai întâmplă :))

    Liked by 1 person

  3. Prima episod si implicit primul sezon nu m-au impresionat si chiar credeam ca filmul este mult mai bun. Insa in sezonul 2 se observa o imbunatatire. Si acum serialul e doar o adaptare dupa carti asta nu inseamna ca trebuie sa fie si copia fidela. The Vampire Diaries a fost adaptat dupa carti si nu seamana deloc cu ele, totusi asta nu l-a facut un serial nasol. Cat despre jocul protagonistei sunt total de acord cu tine. Incearca sa fac abstractie de la carti si poate te va captiva. Asta depinde si de preferintele tale.😊

    Liked by 1 person

  4. Sincer, merg pe principiul “Fiecare cu părerea lui”. Poate, de exemplu, nici mie nu-mi place “Jurnalele Vampirilor” -sau mai știu eu ce serial e cu acel Damon după care salivează toate fetele- dar nu fac mare caz din asta.
    Și, da, ce-i drept, scenariul nu este chiar ca în carte. Dar dacă ai urmări tot serialul, ți-ai da seama că urmează cam aceleași idei: căutarea mamei lui Clary, păcăleala că Jace e frati-su, Sebastian Morgenstern..etc. Nu neapărat ca în carte dar…în fine.
    Și, personajele, sincer, mie mi se par potrivite.
    Tu nu te-ai uitat nici măcar la un episod și ai început să critici. Asta e dacă ție nu ți-a plăcut. Te înțeleg că vrei să ai și tu follow-eri și comm-uri și mai știu eu ce dar, și încerci să atingi aceste “corzi sensibile” să zicem, dar nu ți-a ieșit chiar așa de bine. Adu niște argumente mai bune decât “fața actorului cere pumni” și “protagonista e un eșec”.
    Nu am vrut să jignesc sau ceva, dar sper să mai aduci…îmbunătățiri.

    Like

    1. În trei ani de scris pe bloguri, niciodată nu mi-am ales un subiect doar pentru a atrage comentarii, fie ele și negative. Mereu scriu despre ce am chef. Atât. Dacă nu-ți convine mă ignori.

      Like

  5. Nu puteai sa spui ceva mai adevarat de atat. Cartile sunt uimiroare(toate cartile ei), dar serialul, oribil. Intalnirea dintre ei m-a deranjat extrem de mult si pe mine. De asemenea, actorii sunt jalnici , ai spus foarte bine ca sunt ,, de mana a doua”. Si eu am inteles ca e mai bun al doilea sezon, dar nu cred ca rezist sa ma uit la primul

    Like

  6. Maine vreau sa il incep si eu. M-au cucerit atat de tare personajele din carte, incat plang o data cu ei, jur! Am citit primele 5 volume in fix 2 saptamani, si am vazut si filmul, care mi s-a parut absolut superb…personajele au fost alese nu bine, extraordinar de bine. Si mie mi s-au parut cam ciudatele personajele in serial, dar nah….filmul nu o sa mai apara, deci macar sa ne bucuram ca avem serialul…

    Liked by 1 person

  7. Mie sincer mi-a plăcut foarte mult serial , adică, mi-a plăcut tot , filmul , serialul si mai ales cărțile . Totul a fost genial , filmul , sa recunosc , mi s-a parut ciudat deoarece eu am inceput cu serialul, am vazut filmul si dupa am citit cartile . In film nu mi-a plăcut actorul ce il interpreta pe Jace , dar in serial imi plac absolut toti actorii .

    Liked by 1 person

Leave a comment