Posted in Liste și topuri

10 cărți pe care promit să le citesc în această vară 

După ce în primele două luni ale anului în curs am citit nu mai puțin de 25 de cărți, în următoarele trei luni abia am numărat șapte titluri. Blocaj de cititor, pe care îl înțeleg, căci prea am exagerat la începutul lui 2017, când visam să fac din el un al realizărilor. Ce-i drept, am reușit, până în prezent, dar pe alte planuri.  Mi-am ales doar zece cărți, pentru că în continuare, nu vreau să trag de mine și să dobor un record personal. O să fiu cumpătată. Fără altă vorbărie inutilă, să trecem la lista de lectură:

1. “Urzeala tronurilor” de George Martin. Primul volum al acestei serii se află în to read de cel puțin un an. Am început lecturarea lui de două ori, dar de fiecare dată a fost abandonat fie în favoarea altor cărți, fie din reticența de a citi ceva atât de mare. Dar o să reușesc, deși am îndoieli că o să mă prindă. 

2. “Fata care a atins cerul” de Luca di Fulvio. O altă carte mutant, care promite a fi poveste de dragoste, dar care împletește romantismul cu evoluția și schimbarea. Sună promițător. 🙂

3. “The Shining” de Stephen King. Am început această carte deja și în momentul actual mi se pare cea mai bună scriere a lui Stephen King. Mă rog, nu că nu aș spune același lucru la fiecare roman semnat de regele Fănică. :))

4. “Carve the mark” de Veronica Roth. Deși se află pe noptieră de câteva săptămâni, dimensiunea acesteia și faptul că am varianta in engleză, mă împiedică să o citesc. Totuși, am încredere în mine. 

5. “Frații Karamazov” de Dostoievski. Dacă nu v-ați prins încă, sunt masochistă și în această vară doresc să îmi pun răbdarea la încercare. 

6. “Into the water” de Paula Hawkins. Pentru că mi-a plăcut foarte mult “Fata din tren”, doresc să îmi achiziționez și acest titlu. Cât de curând voi fugi până la o librărie. 

7. “Harry Potter and the Cursed Child” de J.K.Rowling. Ce, aveți nevoie de comentarii aici? Nu aveți. 🙂

8. “Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso. Deja am început cartea și evident că îmi satisface dorința de suspans, asemenea celorlalte scrierile semnate de Musso.

9. “La răscruce de vânturi” de Emily Bronte. Deși am citit cartea la 14 ani, vreau să o recitesc cu mentalitatea de acum. Să vedem dacă o să-mi placă la fel de mult. 

10. “Contele de Monte-Cristo” de Alexandre Dumas. Mie Dumas îmi place foarte mult și mă aștept ca celebra lui scriere (împărțită in volume) să nu mă facă să simt că am pierdut timpul. 

Per total, deși puține, cărțile alese au greutate. Sper să-mi ating țelul. Bineînțeles că accept și recomandări de lectură. 

Advertisements

15 thoughts on “10 cărți pe care promit să le citesc în această vară 

  1. O, ce bine sună toate! “Frații Karamazov” e și pe lista mea, acum citesc “idiotul”.. mă mai gândeam la De veghe în lanul de secară, Dama cu camelii, Maestrul și Margareta, Numele trandafirului, Ulise de J. Joyce, Metamorfoza de F. Kafka și mai multe :)))

    Liked by 1 person

  2. Mult noroc! Chiar dacă sunt doar 10 cărți, cred ca ai ales unele dintre cele mai grele. Pana acum am citit doar primul volum din Urzeala trenurilor și Pecetea morții (în română). Sper sa te prindă, mie mi-au plăcut 🙂

    Liked by 1 person

  3. Te incurajez mai ales cand vine vorba de Fratii Karamazov, eu l-am citit de trei ori si abia astept sa-mi mai gasesc o scuza sa-l recitesc. Dostoievski e mare, mare, mare. O sa descoperi niste subtilitati psihologice delicioase.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s